پرورش زنبور عسل

 

زنبور داری و پرورش زنبور عسل+طرح توجیهی کلیک کنید

زنبور داری و پرورش زنبور عسل+طرح توجیهی کلیک کنید

زنبور داری و پرورش زنبور عسل+طرح توجیهی کلیک کنید

 

 

بيماريها و افات زنبور عسل كليك كنيد


لوازم اوليه وضروري پرورش زنبورعسل كليك كنيد


دانلود كتاب پرورش زنبور عسل براي تازه كاران كليك كنيد


فيلم پرورش زنبور عسل كليك كنيد


عكس قفس ملكه كليك كنيد


عكسهاي زيبا از زنبور عسل و كندو عسل كليك كنيد

 

كارآفريني در پرورش زنبور عسل

    كارآفريني در پرورش زنبور عسل,
    طرح آماده كارآفريني پرورش زنبور عسل,
    دانلود فايل Word پروژه پرورش زنبور عسل,
    مقاله كارآفريني در مورد پرورش زنبور عسل,
    پروژه كارآفريني زنبور عسل,

سلولهاي ترشح كننده موم هنگام توليد موم منبسط و بزرگ شده ولي در حالت عادي منقبض مي شوند. موم مترشحه از غدد مومي در داخل آئينه هاي مومي جمع شده، در اندازه هاي قابل مشاهده سفت گرديده و با حركت دوراني و آهسته از آئينه ها خارج مي شوند. سپس زنبور كارگر بوسيله پاهاي عقبي موم را گرفته و به پاهاي وسطي و از آنجا به پاهاي جلويي (يا دستها) منتقل كرده و به دهانش مي گذارد. در داخل دهان موم بوسيله آرواره هاي زنبور با مهارت خاصي فرآوري و جهت ساختن شان آماده مي گردد. موم بكار رفته در ساختمان شان يك ماده بدون جايگزين براي زنبوران اجتماعي مي باشد. موم از طريق متابوليسم عسل در سلولهاي چربي غدد مومي توليد مي شود. لذا زنبوران كارگر بدون وجود ذخاير كافي عسل در كلني نمي توانندموم توليد كنند.

زنبوران كارگر براي توليد يك كيلوگرم موم (2.2 پوند) حدود 8.4 كيلوگرم عسل بايستي مصرف كنند. زنبوران كارگر در روزهاي اول زندگي خود (6-5 روزگي) جهت توليد موم نياز به تغذيه با گرده دارند. پروتئين موجود در گرده سبب رشد و توسعه سلولهاي چربي مي شود. تركيبات شيميليي موم شامل مخلوط بيش از 300 تركيب مختلف مي باشد كه عبارتند از: 14% كربوهيدراتها، 35% مونواسترها، 14% دي استرها، 8% هيدروكسي پلي استرها و 12% اسيدهاي آزاد.

موم زنبور عسل اگرچه عموماً به رنگ زرد ديده مي شود ولي بطور ثابت سفيد رنگ است. رنگ زرد موم بعلت وجود پيگمانهاي كارتنوئيد محلول در چربي است كه از گرده منشاء مي گيرند.

 

2. برقراري ارتباط

غدد شناخته شده در زنبوران كارگر كه جهت برقراري ارتباط بكار مي روند عبارتند از:  

غده نازانوف يا عطري، غدد آرواره اي، غدد نيش و غدد قوزك پا يا آرن هارت.

غده نازانوف يا عطري

اين غده در زير آخرين حلقه پشتي قرار دارد و ترشحات آن بداخل يك لوله به نام كانل عطري ريخته مي شود. براي آزاد كردن تركيبات شيميايي غده عطري، زنبور كارگر شكم خود را رو به بالا بلند كرده كانال عطري را باز مي كند و بوسيله بال زدن ترشحات اين غده را پخش مي نمايد. كانال عطري به رنگ قهوه اي روشن در وسط قسمت انتهايي شكم ديده مي شود. در حالت عادي زمانيكه كارگران جهت تهويه مشغول بال زدن در جلو سوراخ پرواز هستند، شكم خود را بلند نكرده و لذا غده عطري قابل مشاهده نمي باشد. بوهاي نازانوف مخلوطي از 7 ماده شيميايي مي باشد كه عبارتند از: گرانيول، نروليك اسيد، گرانيك اسيد، E- سيترال، Z- سيترال، E-E- فارنزول و نرول. از ميان اين مواد گرانيول، اسيد نروليك و E-E- فارنزول داراي نسبت هاي بالايي مي باشند. بوهاي غده عطري براي جهت يابي بويژه در وروديه كندو، تشكيل خوشه بچه كندو، يافتن مكانهاي جمع آوري آب و گلها بكار مي رود.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ اسفند ۱۳۹۳ساعت: ۱۱:۲۳:۵۳ توسط:پرورش زنبور عسل موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :